Mijn naam is Jurian Mooren (23-03-1995), 3e jaars student gitaar aan het Conservatorium in Haarlem.

Muziek is vanaf mijn jongste jeugd de rode draad geweest in mijn leven. Vanaf zeer jonge leeftijd heb ik trompet- en later hoornlessen gevolgd en de hoogste graad op amateur niveau bereikt. In die tijd was het repertoire voornamelijk klassiek.

Omdat mijn interesse voor de jazz en popmuziek groeide, ben ik een paar jaar later gitaarlessen gaan volgen, eerst op akoestisch gitaar en later op elektrisch gitaar. Om breder inzetbaar te kunnen zijn  heb ik een aantal jaren basgitaar lessen gevolgd.

 

Het is altijd mijn droom geweest om op professionele basis van muziek mijn beroep te kunnen maken. Na het succesvol afronden van de studie Marketing & Communicatie, ben ik in 2014 toegelaten aan het Conservatorium in Tilburg voor de richting Gitaar Lichte Muziek/Jazz. Tijdens dat schooljaar ben ik erachter gekomen dat de richting Pop beter bij mij past, omdat ik naar mijn mening aan het einde van de studie een breder inzetbare gitarist zal zijn (breder netwerk, meer stijlkennis, meer bezig zijn met sound en een betere stage performance). Hierdoor heb ik in 2015 de overstap gemaakt naar het Conservatorium in Haarlem, waar ik momenteel les krijg van Arie Storm, Tim Langedijk en Walter de Graaff. 

 

Door de jaren heen heb ik heel veel opgetreden met veel verschillende bands en in duo vorm. Naast een vast duo samen met Suzan Spreeuwenberg en gitarist bij de band ‘SAULL’  ben ik momenteel het meeste actief als sessiegitarist. Ik val op zeer regelmatige basis in bij bands en begeleid veel verschillende zangers en zangeressen. Ook ben ik aangesloten bij Podium23, een boekingskantoor gevestigd in Valkenswaard. Daar wordt ik weggezet samen met Suzan als akoestisch duo (gitaar, toetsen, zang), maar voornamelijk als sessiegitarist.

 

 

Als sessiegitarist heb ik onder andere met Erik van Muiswinkel, Martin Hurkens en jazz trompetist Marc Huynen mogen spelen en heb ik in voorprogramma's van o.a. Ali B, Douwe Bob en Frans Bauer gespeeld.

 

 

 

  • Breed inzetbaar

  • Veel speel en podiumervaring

  • Volledige beheersing notenschrift

  • Hoog tempo instuderen nieuwe nummers

  • Uitwerken van leadsheets en volledige meerstemmige blazerspartijen